Nu finns det sedan länge populära spelet The Sims som gratisspel, i en så kallad freemium-version. Detta innebär att spelet i sig självt är helt gratis men att spelare kan köpa saker väl inne i spelet. Kanske lite extra snygga saker till huset eller några extra dyra prylar man vill ha. Väl inne i spelet kan spelare göra köp i spelets egna lilla butik för att till exempel piffa till en Sims hus eller utseende. I övrigt är spelet helt barnvänligt och även om dina Sims kan gå på toaletten, och då dra ner byxorna, blir bilden suddig och inget syns.

Själva spelet

Bygg hus åt dina Sims och se till att de mår bra, det är själva huvudsyftet i denna spelserie. När dina Sims mår bra kan de sköta sina uppgifter så spelaren kan samla så kallade Simleons och Social points, detta är två olika valutor i spelet som används för att kunna bygga vidare. Till skillnad från tidigare Sims-spel så måste spelaren styra så gott som allt de gör här och spelet rullar på i realtid. Varje handling som dina Sims gör tar också tid i realtid och spelare behöver därmed planera deras handlingar. När de fullgjort en handling får de erfarenhetspoäng och blir bättre.

Spelupplevelse

Grafiken i spelet är väldigt snygg och hela temat är välgjort. Härledningen tillbaka till originalspelen är tydlig och gillade man deras tidigare spel så kommer man älska The Sims Freeplay. Spelet är klart gjort för att spelas av barn och ungdomar men även vuxna kommer njuta av spelet då strategi och planering är väsentligt. Spelet är verkligen ett fräscht tillskott till tidigare spel. Även om de stora titlarna i serien gett oss mer så är The Sims Freeplay välkomnat, då detta är helt gratis. Visst tar det extra lång tid att nöta fram allt i spelet om man inte vill betala men det är inget som stör spelupplevelsen.