Olagligt att ladda ned spel

Att ladda ner spel från internet är, som många redan vet, olagligt. Anledningen är självklar; om det vore okej att ladda ner spel gratis hade ingen betalat för dem och i förlängningen hade ingen haft råd att skapa några spel. Detta gäller alla slags spel som finns på olagliga nedladdningssidor på internet. Spelindustrin är idag en industri som omsätter miljarder och den olagliga nedladdningen försvårar saker och ting. Dels så kan spelare slippa betala för spelen vilket påverkar speltillverkarna negativt, man jobbar ständigt med att minska kopiering och olaglig nedladdning av spel. Vissa spel är dock kostnadsfria och lagliga att ladda ner från officiella webbsajter.

Vad är straffet för att ladda ner spel?

Att använda sig av nätet för att spela, kolla film och serier och mycket annat är numera en vardagssyssla för många. Genom att ladda ner film, spel, böcker eller annat från diverse nedladdningssidor kan ge allt från böter till flera års fängelse, beroende på omständigheterna. Så, är spelet verkligen värt det? Det är med andra ord straffbart att ladda ner spel och andra mjukvaror från nätet. På det viset kan det vara mer värt att istället beställa eller köpa spelen fysiskt i butik och faktiskt betala för varan. Än att riskera att åka fast och i värsta fall få en påföljd.

Vad kan jag göra i stället?

Förutom att köpa spel i fysiska butiker och beställa finns det vissa spel du kan streama på nätet som dessutom är lagligt. Det finns många hemsidor som erbjuder besökarna att spela utan att behöva ladda ner spelen. Då menas givetvis hemsidor som har tillstånd att göra det, eller som själva äger spelen man kan spela. Ett annat alternativ är att ladda ner spelet från officiella spelsajter och betala för det. Det finns flera alternativ på detta så att du betalar online och därefter kan du lagligt ladda ner en spelklient till din dator. Ett exempel på detta är spelet World Of Warcraft som kan spelas på olika konsoler.