Gå till innehåll

Simskunskap och annat

Att ladda ner spel från internet är, som många redan vet, olagligt. Anledningen är självklar; om det vore okej att ladda ner spel gratis hade ingen betalat för dem och i förlängningen hade ingen haft råd att skapa några spel. Detta gäller alla slags spel som finns på olagliga nedladdningssidor på internet.Spelindustrin är idag en industri som omsätter miljarder och den olagliga nedladdningen försvårar saker och ting. Dels så kan spelare slippa betala för spelen vilket påverkar speltillverkarna negativt, man jobbar ständigt med att minska kopiering och olaglig nedladdning av spel. Vissa spel är dock kostnadsfria och lagliga att ladda ner från officiella webbsajter.

Vad är straffet för att ladda ner spel?

Att använda sig av nätet för att spela, kolla film och serier och mycket annat är numera en vardagssyssla för många. Genom att ladda ner film, spel, böcker eller annat från diverse nedladdningssidor kan ge allt från böter till flera års fängelse, beroende på omständigheterna. Så, är spelet verkligen värt det?Det är med andra ord straffbart att ladda ner spel och andra mjukvaror från nätet. På det viset kan det vara mer värt att istället beställa eller köpa spelen fysiskt i butik och faktiskt betala för varan. Än att riskera att åka fast och i värsta fall få en påföljd.

Vad kan jag göra i stället?

Förutom att köpa spel i fysiska butiker och beställa finns det vissa spel du kan streama på nätet som dessutom är lagligt. Det finns många hemsidor som erbjuder besökarna att spela utan att behöva ladda ner spelen. Då menas givetvis hemsidor som har tillstånd att göra det, eller som själva äger spelen man kan spela.Ett annat alternativ är att ladda ner spelet från officiella spelsajter och betala för det. Det finns flera alternativ på detta så att du betalar online och därefter kan du lagligt ladda ner en spelklient till din dator. Ett exempel på detta är spelet World Of Warcraft som kan spelas på olika konsoler.

The Sims - 4 årstider

Sims har på senaste åren kommit med flera roliga extrapaket för att göra det så realistiskt som möjligt. Denna gång är det dags att presentera Sims - 4 årstider. Nu kan du och dina simmar ta del av alla sorters väder för att skapa nya minnen och för att kunna berätta historier. Du kommer dessutom att kunna fira härliga helgdagar med din simfamilj, det kommer även finnas nya karriärer så som trädgårdsmästare eller varför inte som botanist. Nu kommer du att kunna byta mellan stekande hetta och kyla, till och med snö. EA har gjort det igen, dem har tagit The Sims till en helt ny nivå.

Vad ingår i Sims - 4 årstider

I detta paket kan du göra det mesta med vädret och beroende på de olika världarna så påverkas årstiderna i Sims på olika sätt. Allt från regn, till stekande hetta eller snöfall, för dina simsvänner kan du berätta härliga historier om exempelvis skridskoåkning. Din sim kan uppleva en vår eller kanske höstflört under tiden solen går ner. Vem behöver vänner? Varför inte bli vän magisk fågelskrämma under höstskörden, kanske skulle du vilja vara värd för ett poolparty under de heta sommardagarna eller fira helgdagar med familj och vänner och ge speciella gåvor för detta tillfälle. Även detta är möjligt i detta paket.

Egenskaper för spelet

I de olika världarna finns det olika klimat och årstider, det kan vara varmt till kyligt, stormigt och snöigt vilket påverkar simmens val av aktiviteter. Du som spelare kan styra de olika elementen för att skapa exempelvis storm. Detta gör att simmarna har roligt eftersom det finns nya aktiviteter beroende på årstiden, gör en snöängel, plaska i regnet, eller bli scout och utforska naturen. Under helgdagarna dekoreras huset, du kan ha fest med vänner och familj, eller njuta av en dejt på alla-hjärtans-dag, ha skördefest och mycket mer. Du kommer att se hur dem räknar ner kalenderdagarna till vinterfesten med presenter samt att Kund Bore kommer på besök.

Sims 3 är ett innovativt, nostalgiskt och fullständigt individbaserat spel där man kan gå igenom alla livets stadier och uppfylla sin drömkarriär. Du kan göra allt från att bli superstjärna över en natt, bygga ditt drömhus eller till och med bli vampyr. För de som inte har tålamodet för att uppnå detta det goda gamla sättet finns även en hel del fusk.När man har köpt den första grundläggande Sims 3-skivan blir sakerna som reklameras i mångfalden expansionspaket alltmer frestande. Om det inte var nog med det lockas man även av sim-shopens unika möbler och trendiga frisyrer. För er som inte har lust att spendera pengar på coola objekt till drömhuset, har vi listan med alla sätt du kan få nya saker gratis.

The sims resource

The sims resource är en så UGC hemsida (User generated content) där alla objekt är skapade av andra spelare precis som du. Detta gör att utbudet av saker är väldigt brett och anpassat efter det som riktiga spelare har upplevt fattats i dess spelupplevelse. Inte allt på hemsidan är gratis, men med några enkla sökningar kan man hitta mycket som är.

Sims 3 Official store

Medan många av nedladdningarna i butiken kostar pengar, erbjuder Electronic Arts ibland gratisprodukter. Fördelen med dessa är att kvalitén är garanterad, eftersom produkten kommer direkt från skaparna. Om du har ett expansionspaket kan du få ett gratis innehållspaket vid registrering. Något du även kan hålla extra utkik efter är deras dagliga deals, då några utvalda produkter får stora rabatter.

Mod the sims

Precis som "The sims resource" är detta ännu en UCG hemsida. Om du är ett lojalt sims-fan som har spelat länge är det sannolikt att du känner igen den, eftersom det har funnits länge. Medan majoriteten av produkterna är gratis är Mod the sims inte lika lättanvänd som de andra två alternativen i listan, men bortsett från det kan du hitta många gratis objekt här.